barnkalas

Direktlänk till inlägg 10 juni 2013

Midsommar

Av Goodies - 10 juni 2013 14:12

midsommar
Midsommar-tipspromenad
Tipspromenad med midsommartema
Den härligaste, somrigaste högtiden av alla är midsommar! Med denna kompletta tipspromenad med midsommartema får du alla gäster att komma i rätt stämning. Perfekt aktivitet när du blandar drinkarna och tänder grillen. Du får 22 frågor, facit och svarsformulär att skriva ut direkt.
Läs mer och beställ tipspromenaden här>>
midsommar tipspromenad
Musikquiz: Sommarhits och sommarplågor
Ordna riktigt rolig underhållning till sommarens bilresor och grillfester med denna quiz laddad med sommarplågor och sommarhits. Känner du igen 34 av de mest älskade sommarlåtarna? Du får spellista och följdfrågor; allt är färdigt och med maximal sommarkänsla!
Beställ och ladda ner musikquizet>>
skattjakt midsommar
Skattjakt för barnen
Med vår färdiga skattjakt ordnar du en riktigt rolig och proffsig skattjakt på bara några minuter! Skattjakten är färdig att användas och fungerar i alla hem, du anpassar själv längd och svårighetsgrad genom att välja bort ledtrådar. Barnen älskar att jaga från ledtråd till ledtråd. Perfekt till barnkalaset, eller för att förgylla festen för de yngsta.
Beställ skattjakten>>
Varför firar vi midsommar?
Ibland springer vi på och utan att tänka på varför vi göra saker. Så det det är motiverat att fråga sig varför firar vi midsommar rent historiskt?
Midsommar var från början ingen religiös fest. Det var en glädjens fest på årets längsta dag, för att fira att sol och värme nått våra norra breddgrader. Kyrkan var däremot inte särskilt glad åt denna hedniska fest och försökte göra om midsommar till en kyrklig högtid, till minne av Johannes Döparen, som föddes under denna tid. Läs mer om vårt midsommarfirande hos Goodies till barnen där du även kan skicka en glad midsommarhälsning till de som du inte träffar på midsommarafton.
 
Midsommarlekarna och midsommarsångerna

Det mest avvikande på midsommar är nog ändå dansen kring midsommarstången och midsommarsångerna som man hjälps åt att sjunga samtidigt som man utför rörelserna i dansen.
Har du koll på texten till midsommarsångerna samt hur de olika lekarna går till? Vad bra! Har du inte så hittar du sångblad att skriva ut här så att du kan ligga steget före och inte bara mumla texten.
Midsommarsånger och lekar


Så här ordnar du en Femkamp till midsommar

 

Midsommarmyterna

Midsommarmyter
Många är de myter och skrönor som handlar om den mystiska och romantiska midsommarnatten. Tre midsommar myter kan du läsa om här Midsommar.

Sommar, sommar, sommar...
Den perfekta tipspromenaden för sommarens alla fester! Låt gästerna ta en promenad till bryggan medan du tänder grillen. Färdig med allt du behöver och garanterad sommarkänsla. Med roliga frågor 
Läs mer och ladda ner>>
Tipspromenad till dop och namngivning
Gör en rolig tipspromenad om dagens huvudperson till dopet eller namngivningen. Du får 12 allmänna frågor + sammanlagt 83 namnspecifika frågor till de 25 vanligaste dopnamnen just nu + inspiration och mallar för att komplettera med egna frågor.
Beställ och ladda ner här>>
Globetrotter
Låt dina gäster ta en tur världen runt medan du blandar drinkarna... I den här färdiga tipspromenaden hittar du 20 kluriga och roliga beskrivningar där gästerna ska gissa var de är.
Läs mer och ladda ner>>

Fler tips om midsommar hittar du här hos midsommartips

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Goodies - 9 februari 2023 08:34


När det gäller Barnkalas dekorationer är det viktigt att välja ett tema och färger som passar både för barnet och gästerna. Ett enkelt sätt att välja tema är att basera det på barnets intressen eller favoritfilm eller tv-serie.Exempel på teman inklud...

Av Goodies - 28 september 2022 09:14


Fyll på med några nya roliga inomhuslekar inför hösten   Klassiska inomhuslekar som sätta knorren på grisen är ju kul ett tagmen vill du vylla på med nya roliga lekar t ex rörelselekar eller kluriga lekar på papper.Eller kanske variera med lite q...

Av Goodies - 9 september 2022 10:46


    Snart dags för kalas? Här hittar du en jätterolig lek som man med fördel kan genomföra utomhus. Ett Escape Game Flyken från Tidsmaskinen som genomförs med en app i mobilen. Det finns en bra historia och lite klurigheter att hitta men också a...

Av Goodies - 14 juni 2022 11:15


  Dags för kalas igen? Behöver du lite ny input och lite nya roliga idéer inför kalaset.   Goodies.nu  har sammanställt roliga escape games och escape rooms som du kan skapa själv hemma i ett eller ett par rum. Perfekt överaskning för barnen ...

Av Goodies - 11 juni 2022 10:45


  Goodies.nu har gjort en bra sammanställning av de populäraste midsommarlekarna som man kan passa på att leka under midsommarfirandet. Det är allt från femkamp, sommarquiz, tipspromenader, mordgåtor och skattjakter.   Eller varför inte passa p...

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards